Thursday, December 31, 2015

perutusan hujung masa


Sebelum hari-hari terakhir tiba, 
sebak tu ada bila mana kita percaya selepas ini tiada lagi kita yang seperti ini. 

setahun bersama dalam suka dan duka, jerih dan payah, senyum dan tawa, jatuh dan naik, aku kira hal-hal yang terindah dalam hidup tu dengan adanya kalian pada 2015.

persahabatan yang terbina sejak mula bekerja bersama, nasihat demi nasihat sejak di Kuantan, nasihat kehidupan, nasihat bekerja, nasihat makanan dan macam-macam yang membuatkan kita semua semakin dekat dari hari ke hari.

mungkin seorang yang jenis tak bercakap banyak apabila dalam sekelompok manusia, tapi senang terhibur dengan apa jua tingkah laku manis kalian semua.

Presiden Hasyim Nawwaf
seorang yang sejak awal mengerti seorang hayati tak suka dimarahi. setiap gerak geri anak buahnya ini, dilontarkan kata-kata semangat berupa cabaran dalam diam. terima kasih selalu menyanyi, #peminat.

Kak Aisyah
seorang yang tegas sebenarnya tapi penyayang. waktu anak buah dia gastrik buat kali pertama waktu EduFest, dia ni lah yang teman makan, bagi ubat. alahai. terima kasih!

Acap
seorang yang multi-tasking gila-gila. tahu semua benda, caring pulak tu. haha. kena push habis-habisan bila buat kerja lambat. bijaksana, rajin, tepati masa. suka sangat-sangat tolong orang termasuk seorang hayati. acap terima kasih banyak-banyak.

Kaktif
kaktif sayaaang~ sangat-sangat penyayang. sangat-sangat lemah-lembut. pandai masak. mama kami semua. hihi. penyabar. disukai seisi alam. selalu tanya macam-macam kat kaktif. terima kasih banyak kaktif. dari dns lagi. lebiu!

Madi
sebenarnya, dia ni seorang yang dipandang tinggi dalam dan luar uia. bawak kereta laju boleh tahan jugak. heheh. pembantu yang setia buat kaktif. selalu kongsi pelbagai cerita buat muhasabah. terima kasih madi.

Kak Fizah
kalau kaktif mama, kak fizah ni ibu. hewhew. seorang yang mempunyai pelbagai pengalaman dalam hidup buat kita jadi tekun mendengar kisah dan nasihat. selalu hantar balik sepiyah naik kereta, yelah sorang-sorang je hidup kat sepiyah ni. terima kasih kak!

Syahril
seorang yang paling takut sekali nak tegur dan memang tak bertegur mana pun. kahkah. tapi syahril ni cekap dalam buat kerja, dah hujung-hujung waktu, baru pandai nak bercakap dengan dia ni. prosperous sentiasa bedsa kali ni. 

Kak Niza
seorang kakak buat hayati. seorang yang selalu tanya yati okay tak? dah makan? seorang yang banyak membantu bila memerlukan. waktu nak hantar print esaimen pun pinjam duit dengan kakak ni bila terlupa bawak beg duit. terima kasih kak niza!

Ku Harudin
seorang yang tersusun atur tersemat kemas jahitan perlaksanaan kerjanya. peramah. mudah nak buat kerja bersama. ceria dan menyenangkan. 

Fadz
seorang yang kecil tapi mampu mengelilingi dunia dalam satu hari. lincah betul. ada saja idea bernas. pandai pulak tu. sering membatu dalam segenap hal. 

Boo
nak kata seorang yang happy-go-lucky pun boleh. seorang yang mudah juga untuk bekerja bersama. sedia membantu apa yang termampu. penyeri bila dia petik gitar je macam wow. #peminat

Ming
Kamilah, sehebat namanya sehebat itu jua orangnya. paling peramah. paling sweet. yang paling-paling tu semua dia lah. cekap, pantas dan suka kata "ni yang nak marah ni." tapi reda dan teruskan hari-hari dengan sempurna. 

Daqiqi
seorang yang soleh katanya hah namun  keceriaannya tu kadang-kadang pelik kadang-kadang lawak. entah, hayati terhibur je selalu tengok gelagat semua orang.

Solehah
seorang yang tersangatlah sibuk sampai demam-demam dibuatnya. cakap je negara mana dia tak pergi volunteer lagi. heh. lantang bersuara dan berpandangan jauh.

Solihin
seorang yang terlalu tinggi bahan bacaannya. laju betul pindah dari satu buku ke satu buku yang lain. seorang yang lantang bersuara dan cita-citanya besar. bijak dan tiptop laksanakan kerjanya.

Kakten
teratur budi bicaranya. lembut dan menyenangkan. yang membuka jalan untuk menyertai keluarga ini, kakak ni lah. terima kasih kakten sebab bagi kepercayaan.

Izzati
yang sanggup menggalas tugas tatkala fadz terbang ke oman. suka gelak. yang berusaha sedaya upaya untuk menggalas tugas yang diberikan dengan sebaiknya. 

hayat, syatun, jiha, syeedah & kakpah

gegadis ine serta presiden baru
nurullah, shafiqah, syaqira, aisyah, fatin, amira rohim, amira kamis, syiqin, jiha, kakpah,syatun, syeedah, kak dayah, ayuuu, kak fakhriah dan aziz
terima kasih semuaaaaaa!
 "kami yakin hal-hal ini akan menjadi kenang-kenangan dalam hidup kita semua."
rujuk warkah buat mereka haha. semorang dah dapat sorang satu.

buat Nurullah yang meneruskan legasi dan buat Aziz yang meneraju tenure seterusnya serta Aisyatun yang memegang dakwah, all the best and i do believe korang boleh bagi yang terbaik. 

lastly,

*bunyi dram*

Fahmi
seorang yang idea mencurah-curah ke ladang gandum. penuh sastera. ketua, kawan, tempat mengadu kena marah, tukang positifkan hari-hari yang negatif, yang selalu ada. gelabah bila dia ni nak bertanding src. kena kerja sorang-sorang ke lepas ni? 
sebab tu jadi kental sekejap, berlari-lari selesaikan hal-hal admin sendiri supaya dia ni tak terasa susah sebab hal yang lebih besar dia kena fikir. untuk segalanya terima kasih mi.
semoga berjaya dalam src #StandAsOne pulak!

presiden, src, no one & asst head ine

dua ribu lima belas
terima kasih. padanya ada cinta. padanya ada segenap rasa yang lama tersimpan. 
untuk janji yang tak terlaksana di tahun 2015, maafkanlah. izinkan punya keberanian sebelum melangkah.
sekian, tak pernah tak sayang.

#pray4ummah

No comments:

Post a Comment